Kies jij ook voor een occasion in plaats van een nieuwe auto?

Kies jij er voor om een occasion te kopen in plaats van een nieuwe auto? Dan ben je beslist niet de enige! Veel Nederlanders vinden de aanschaf van een nieuwe auto te duur en kiezen er dus voor om een auto tweedehands aan te schaffen. Controleer wel altijd even de Kentekengegevens van de tweedehands auto voordat je gaat kopen. Zo voorkom je mogelijk problemen in de toekomst.

Een zuinig volkje

auto kentekenWij Nederlanders zijn een zuinig volk en draaien elk dubbeltje om. We geven niet zo graag geld uit en dat geldt dus ook voor onze auto, hoewel dat nog steeds onze heilige koe is. Nederlanders zijn dus trots op hun auto, maar willen er niet te veel voor betalen. Daarom floreert de tweedehands automarkt.

Mooie auto rijden zonder de hoofdprijs te betalen

Maar er zijn tegenwoordig ook andere opties om in een auto van je dromen te rijden, zonde daar de hoofdprijs voor te betalen. Wat dacht je van het leasen van een auto? Onze cultuur verandert en we geven steeds minder om bezit. We lenen en delen meer spullen van elkaar en het bezitten van een auto geeft niet meer de status die het vroeger gaf. Dus waarom lease je geen auto en ontzorg je jezelf op die manier van onderhoudskosten, verzekering en motorrijtuigenbelasting? En wil je nog beter op je geld letten? Dan kun je er zelfs voor kiezen een occasion te leasen!

Als je op zoek gaat naar een auto dan heb je tegenwoordig dus verschillende opties. Je kunt een nieuwe auto kopen of een occasion aanschaffen. In beide gevallen ben je dan eigenaar van de auto. Door een nieuwe of tweedehands auto te leasen rijd je wel in de auto, maar ben je geen eigenaar. Je hoeft daarentegen ook niet voor de onderhoudskosten op te draaien. Aan jou de keus!

Comments are closed.