Oude barnsteen sieraden inleveren voor cash geld

Barnsteen is een materiaal wat al eeuwenlang in sieraden wordt verwerkt. Het materiaal is gemaakt van hars afkomstig uit dennenbomen die duizenden jaren onder specifieke omstandigheden bewaard zijn gebleven. Hierdoor is het hars versteend en enorm hard geworden. Wanneer het vervolgens gepolijst wordt ontstaan er zeer mooie kleuren in het materiaal en is het perfect om in een sieraad te verwerken. Dit wordt dan ook al honderden jaren gedaan.

een stuk barnsteenDe laatste tijd zijn barnstenen sieraden echter enorm in populariteit gestegen. Hierdoor zou het kunnen, als je nog oude barn steen sieraden op zolder hebt liggen, dat je deze voor veel geld kunt verkopen. Oude barnsteen sieraden inleveren voor cash geld kan zeer lucratief uitpakken voor mensen die de sieraden lange tijd geleden hebben gekocht toen de prijs van barnsteen nog laag was.

Waar barnstenen verkopen?

sieraden van barnsteenDe prijzen van edelstenen worden door een aantal verschillende factoren bepaald. Zo bepaald de zeldzaamheid van een steen de prijs, maar ook de vraag ernaar is belangrijk. Barnstenen worden voornamelijk in Europa gevonden. Zelfs in Nederland op de Waddeneilanden is het mogelijk om dergelijke stenen te vinden. De meeste barnsteen wordt echter in het gebied rond de Oostzee gevonden. Dit is nog altijd het geval.

Het verschil is echter dat de vraag naar barnsteen de laatste jaren enorm is toegenomen. De mooie stenen die in sieraden zijn verwerkt kunnen nu veel meer geld waard zijn dan toen deze een aantal jaren geleden werden aangeschaft. Als jij nog oude barnsteen sieraden hebt dan kan je deze verkopen door simpelweg op internet te zoeken naar juweliers die de stenen inkopen.

Comments are closed.